Landhandel

Månedens bedrift

Da er det på tide å presentere flere av våre flinke bedrifter i Grane kommune, og denne gangen tok vi turen opp til vakre Fiplingdal, og fikk en god prat med entreprenør Roger Nilsen og Nina Therese Nilsen.

Roger Nilsen AS er en stødig bedrift med 14 millioner kroner i omsetning i 2022, og har i dag 8 ansatte. Nina Therese Nilsen flyttet hjem til Fiplingdal i fjor, og har nå kjøpt og flyttet inn på nabogården, og er ansatt hos Roger Nilsen AS. Hun har også andre kjempespennende planer på gården, men de må vi komme tilbake til i et eget innlegg.

Det er kjempeviktig for et lokalsamfunn med entreprenører som er dyktige i faget og som leverer kvalitetstjenester. Et godt eksempel er muringsarbeidet som Roger Nilsen AS gjennomfører utenfor Fiplingdal landhandel – et utviklingsprosjekt som er støttet og driftet av landhandelen, Grane kommune og Børgefjell nasjonalparkstyre. Her blir det et flott møtested med informasjon om Børgefjell nasjonalpark, gapahuk, bålplass og aktiviteter for barn og unge.

Et ledd i bærekraftig utvikling av lokalsamfunn er nettopp å legge til rette for møteplasser for lokalbefolkning og tilreisende, og slik også støtte opp om lokalt næringsliv. Takk til Roger Nilsen AS for et upåklagelig foreløpig arbeid!

Roger Nilsen AS har også startet sertifiseringsprosessen for å bli et Miljøfyrtårn, og vi er veldig fornøyd med at denne viktige maskinentreprenøren har startet sin bærekraftsprosess. Det er også tidsriktig at GNU har inngått et bærekraftssamarbeid med MON (Mosjøen og omegn næringselskap) som skal favne næringslivet i Grane og Vefsn, og forhåpentligvis henger Hattfjelldal seg på også. Sammen må vi utvikle regionen vår, og da er det aller best å jobbe sammen. Samtid er det viktig med spydspisser som Roger Nilsen AS som har tatt innover seg det felles ansvaret for å nå bærekraftsmålene, men også hvilke konkurransefortrinn bedrifter som starter egne bærekraftsprosjekt har, og ikke minst hvilke konkurransefortrinn de vil få i fremtiden.

Vi ønsker Roger Nilsen AS lykke til med både drift og bærekraftsarbeid, og heier på våre stødige entreprenører!