DSC00716

Kultur- og fritidstilbud

I Grane kommune har vi mange varierte kultur- og friluftstilbud for mennesker i alle aldere, og i alle livets faser. Vi har en aktiv kulturskole som har tilbud for alle barn og unge til og med 20 år. Er det ledig plass kan også voksne tas opp. Det finnes flere lag og foreninger i kommunen, og mange er ivrige innen fotball og langrenn – men det finnes også spennende alternativer slik som elvepadling i Vefsna elvepadleklubb.

Når det gjelder friluftsliv har vi ett friluftsområde i kommunen, og det er HELE kommunen. Som nasjonalparkkommune har vi Lomsdal-Visten og Børgefjell nasjonalpark innenfor våre kommunegrenser, og det er mange populære friluftsområder å finne. Nær Trofors blir Dempa turområde, Haustreisdalen og Stavassdalen mye brukt, men det finnes også mektig natur på Majavatn og i Fiplingdalen.

I 2022 åpnet det nye Ungdommens hus på Trofors, og tilbudet er populært blant både yngre og eldre ungdommer. På Ungdommens hus finnes både gamingrom, biljard, bandrom, arkadespill, Xbox og mye mer.

Se oversikt kultur og fritidstilbud i Grane kommune her