Månedens bedrift

Vi har mange driftige bedrifter i Grane kommune, og GNU vil presentere en bedrift hver måned i 2023 – men vi tjuvstarter med en bedrift som har skapt blest i desember måned! 

 

Grane Potet & Grønt hadde siste innspurt før jul i forrige uke, og GNU tok turen inn til de driftige karene som pakket poteter i “nye” lokaler på Trofors. Med seg har de flittige familiemedlemmer og venner som tar i et  tak når det trengs – og det gjør det stadig vekk skal vi tro Petter Sunder og Erling Paulsen. Tospannet overtok bedriften i 2020, og har egentlig ikke rukket å se seg over skulderen etter det . 

-Vi er veldig fornøyd med avlingen tross i en kald sommer som gav dårligere vekstvilkår enn vanlig, sier Petter i en liten pause i potetpakkingen på Trofors. Og at potetene fra Grane er populære ble tydelig en førjulsdag på HagVekst, da hele 950 kilo poteter forsvant ut av dørene på noen få timer.

– Motivasjonen er selvsagt å skape arbeidsplasser i kommunen, og dessuten har vi et fellesskap rundt oss med familie og venner som hjelper mye til – og det motiverer oss mye, fortsetter han. Og det skorter ikke på fremtidsplaner, for i 2023 skal graneværingene for første gang også pakke og levere for andre potetprodusenter på Helgeland. De har også løse planer om et utsalgssted på Trofors, for det er mange som vil kjøpe potetene lokalt, og ikke bare via Rema1000 som de har avtale med. 

Vi ønsker Grane Potet & Grønt lykke til i 2023! 

 

Petter og Erling er klar for å sende ut de siste potetsekkene før jula

 

 

Produksjonen har ikke stått stille i hele høst!

   


Les også

Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de […]

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]