Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de allerede nedmontert og fraktet hjem tømmerhuset fra 1860 som skulle være grunnlaget som aktiviteten i selskapet. Planen var å sette opp huset hjemme på Neset, tilbakeført til opprinnelig stil så godt det lot seg gjøre. I løpet av det neste halvannet året ble oppbyggingen gjennomført, delvis med innleide snekkere fra Grane Hytteservice, men også mye egeninnsats.

Våren 2018 kunne paret starte utleie av overnatting med selvhushold i Bakarstuo, og i tillegg var en del av huset innredet for produksjon av bakst, på takker og i vedfyrt bakerovn. Produktene selges direkte fra eget utsalg eller på messer og markeder.

Overnattingstilbudet ble lagt ut både på Airbnb.com og Booking.com, og de har hatt gjester fra mange verdensdeler. Sist de sjekket var det 26 ulike nasjonaliteter som hadde tatt turen til Neset!

Mange er på gjennomreise, men stadig flere ønsker å oppholde seg i området i flere dager. Det er positivt, og tyder på at Grane er i vekst som turistdestinasjon.

I 2021 endret de selskapsform og dannet Utpå Neset AS. I tillegg til å drive med overnatting og baking leier de seg også ut på timesbasis til BaneNor og Statens Naturoppsyn.

For 2023 håper Margrethe og Terje å få enda flere overnattingsdøgn i Bakarstuo, og de har særlig trua på å få flere laksefiskere hit til de lokale strekningene i Vefsnavassdraget. Elva oppleves som en stor attraksjon for alle deres gjester, og de har derfor tilrettelagt med en hyggelig gapahuk og bålplass på elvekanten. Nå i januar meldte de seg inn i Visit Helgeland, og håper det bidrar til flere bestillinger og bedre synliggjøring av reiselivstilbudet i kommunen.

Videre ønsker de å øke produksjonen av bakervarer og ha flere dager med utsalg i egne lokaler. Kanskje kan de etableres en Reko-ring i regionen, som er en fin arena for direktesalg mellom produsent og kunde.

Målet framover er å fortsette å jobbe med ting de trives med, kunne ta ut mer lønn fra selskapet, og sysselsette begge ansatte i større deler av året.

 

Omsetning for 2022: 877.000

Overskudd for 2022: 604.000


Les også

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]

Månedens bedrift

Vi har mange driftige bedrifter i Grane kommune, og GNU vil presentere en bedrift hver måned i 2023 – men […]