Opptur for lokal byggebransje

Vi har tatt en prat med tømrerfirmaene i Grane for å sjekke temperaturen i byggebransjen, og det er veldig positive tilbakemeldinger.

Bjørn Ove Kroken i Grane Hytteservice as har økt bemanningen fra tre-fire til sju i drift pr i dag. De har oppdragsboka full seks måneder fram i tid, fortrinnsvis på prosjekter i Grane og Hattfjelldal. Firmaet har for tiden mange henvendelser om akutte reparasjoner etter de store snømengdene i vinter, særlig på terrasser og hytter.

Sigmund Ulriksen som driver Bjørksletta Byggservice svarer fra Vega, hvor han er på oppdrag for tida. Han tar ofte oppdrag på kysten om sommeren og er stort sett i Grane resten av året. Han jobber alene i sitt firma og forespørslene fra oppdragsgivere er som før og upåvirket av koronasituasjonen i vår. 

Ola Gluggvasshaug driver også eget tømrerfirma og har for tiden seks prosjekter under oppføring. Firmaet har tidligere hatt opptil sju ansatte, men nå jobber han alene og planlegger nedtrapping mot pensjonsalder. Pågangen er i dag større enn kapasiteten og han må si nei til flere oppdrag.

Hos Trofors Byggemontering er det stort trykk for tiden, og Hans Louis Olsen forteller at de ikke klarer å dekke etterspørselen etter takstoler, garasjeporter og andre byggevarer. De har ordrebøkene fulle ut september og fem-seks ukers leveringstid på takstolene, mot normalt tre uker. For tiden har de fire ansatte i sving, men skulle gjerne ansatt en til. Det er dessverre vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft, som er nødvendig for å påta seg flere monteringsoppdrag.

Så dersom noen kjenner tømrere på utkikk etter oppdrag er det gode muligheter i Grane.


Les også

Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de […]

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]