Julelunsj i næringshagen

17. desember inviterte Sentrum Næringshage og Grane Næringsutvikling til den tradisjonsrike julelunsjen i næringshagen på Trofors. Rundt 25 næringsaktører og samarbeidspartnere kunne i år ta del i det mest spennende bedriftseventyr i Granes historie; M&M Artister AS. Pappa, manager, styreleder og daglig leder Kjell Erik Gunnarsen tok oss gjennom den utrolige reisen fra Marcus og Martins vant Melodi Grand Prix JR i 2012, til konsert for 33.000 publikummere på Voldsløkka i Oslo og kommende satsing i Asia.

Det er lett å la seg imponere av noen fakta:
– 150 personer jobber for hver konsert, 75 på reisen og 75 på scenearbeid
– 8 ansatte på bl.a. koreografi (Mona Berntsen), musikalsk uttrykk (Atle Pettersen), booking, mm. Samt 8-10 i plateselskapet.
– Låtene er streamet over 500 millioner ganger
– M&M har 2 milliarder views på YouTube
– Eget radioshow i Hellas hver lørdag
– M6M hadde 230 reisedager i 2018 (!)
– Omsetning i 2018 på 60 millioner

Virksomheten er delt i tre ulike selskaper som omhandler hhv.

  • Konsertvirksomhet
  • Inntekter fra musikkrettigheter og streaming
  • Salg av alt fra klær til armbånd og mobildeksel, såkalt merchandise


Selskapet jobber med planlegging av ny turne, overgang til nytt plateselskap og bookingselskap og aktiviteten synes derfor utad, og regnskapsmessig, inne i en downperiode. Men dette er bare tilsynelatende, for her investeres det for videre framgang og utvikling.
Gledelig for oss lokalt er at Kim Johnny Fløtnes er ansatt som ny medarbeider i selskapet, det benyttes lokalt regnskapsfirma og selskapene er registrert i Grane.

Vi er alle imponerte og stolte av hva Marcus og Martinus har oppnådd og setter stor pris på å ha dem som ambassadører for Trofors og Grane. Takk til Kjell Erik som tok seg tid til å komme!

Grane næringsutvikling ønsket også å gi en oppmerksomhet til de to Granebedriftene som har blitt kåret som Gasellebedrifter i år: J. Johansen Transport AS og Tommy Nilsen AS. En liten gave vil bli overrakt i etterkant, da ingen av bedriftene kunne delta på arrangementet.

Vi takker alle som møtte opp for ei trivelig førjulsstund!

Foto: Are Halse

 


Les også

Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de […]

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]