Åpning av E6 Kappskardmo-Svenningelv

Ni måneder tidligere enn forventet kunne i dag den nye parsellen tas i bruk. Åpningen ble høytidelig foretatt i krysset ved Strendene med musikalske innslag og taler. Kapping av snor ble utført av statssekretær Allan Ellingsen, med bistand av ordfører Bjørn Lamo og regionvegsjef Turid Stubø Johnsen. Mange var møtt opp for å få med seg begivenheten og prøvekjøre nyveien.

Entreprenør Bertelsen & Garpestad AS har stått for byggingen av 12,1 km ny europaveg i Grane, og oppdragsgiver Statens vegvesen uttrykte stor tilfredshet med samarbeidet og utførelsen.

For første gang går trafikken i 90 km hastighet i Grane, og kurvaturen på strekningen gjør den lettkjørt og sikker.

Omleggingen kan føre med seg utfordringer for de av våre bedrifter som henvender seg til forbipasserende trafikanter, som campingplassene. God skilting skal forhåpentligvis bidra til at kundene likevel finner frem, selv om E6 ikke lengre passerer like ved. Nye arealer har blitt lettere tilgjengelige for f.eks næringsutnyttelse, og det er godt potensial for utvikling.


Les også

Julelunsj i næringshagen

17. desember inviterte Sentrum Næringshage og Grane Næringsutvikling til den tradisjonsrike julelunsjen i næringshagen på Trofors. Rundt 25 næringsaktører og […]

Gratulerer – Coop Prix Grane

Klokken 10 den 28. november kunne endelig daglig leder Ann Hege Bekkevold klippe snora og ønske velkommen til åpning av […]