Vellykket elvefestival

Vefsna elvepadleklubb sto sist helg som arrangører for den første Vefsna elvefestival, med hovedsete på Gammelsagmaro, Trofors. Padlere fra inn- og utland møttes for å kose seg med regionens utallige stryk og sosialt samvær.

 

Padlekurs 2016

Tidligere i uken ble det arrangert et padlekurs for lokale deltakere på Kvalfors, et samarbeid mellom Vefsna elvepadleklubb og Mariann Sæters “Soria Moria Adventures”. Lokale deltakere fikk førstehånds instruksjon av Mariann, som er en av verdens beste kvinnelige padlere og mentor for mye av utviklingen av elvepadling i Vefsnaregionen.

Fredag inviterte Ellen og GNU lokale næringsaktører og padlerne til et uformelt treff over kaffe og melkkake på Gammelsagmaro. Målet var å opprette kontakt og og spre informasjon om tilbud og muligheter i regionen. Treffet ble både hyggelig og nyttig med mange gode tilbakemeldinger.

Padlere på næringstreff 2016

Padlerne har utfoldet seg både i behagelige og mer krevende farvann i løpet av festivalhelga. Mest spektakulært var kanskje to padleres forsering av Laksforsen på søndag….

Deltakere helt ned i 10-årsalderen imponerte med stødig padling i bl.a Simskardelva. Se mer på denne facebooksiden: https://www.facebook.com/northnorwaykayak/?fref=ts

Bilder og videoer fra festivalen, samt deltakernes egne fortellinger videre i padlemiljøet, vil bidra til en flott markedsføring av vår region, og forhåpentligvis føre til verdiskaping for våre lokale næringsaktører. Og ikke minst mange trivelige bekjentskaper og masse liv i og langs våre vassdrag.

 


Les også

Løypemeldingen Nord-Norge

  Løypemeldingen er en serie av regionale bærekraftsundersøkelser som er utarbeidet av PwC i samarbeid med lokale næringsforeninger. Formålet er […]

Besøkssenter skog

Grane næringsutvikling har den siste måneden jobbet sammen med Grane kommune og Helgeland museum for å få et besøkssenter skog […]