Vellykket elvefestival

Vefsna elvepadleklubb sto sist helg som arrangører for den første Vefsna elvefestival, med hovedsete på Gammelsagmaro, Trofors. Padlere fra inn- og utland møttes for å kose seg med regionens utallige stryk og sosialt samvær.

 

Padlekurs 2016

Tidligere i uken ble det arrangert et padlekurs for lokale deltakere på Kvalfors, et samarbeid mellom Vefsna elvepadleklubb og Mariann Sæters “Soria Moria Adventures”. Lokale deltakere fikk førstehånds instruksjon av Mariann, som er en av verdens beste kvinnelige padlere og mentor for mye av utviklingen av elvepadling i Vefsnaregionen.

Fredag inviterte Ellen og GNU lokale næringsaktører og padlerne til et uformelt treff over kaffe og melkkake på Gammelsagmaro. Målet var å opprette kontakt og og spre informasjon om tilbud og muligheter i regionen. Treffet ble både hyggelig og nyttig med mange gode tilbakemeldinger.

Padlere på næringstreff 2016

Padlerne har utfoldet seg både i behagelige og mer krevende farvann i løpet av festivalhelga. Mest spektakulært var kanskje to padleres forsering av Laksforsen på søndag….

Deltakere helt ned i 10-årsalderen imponerte med stødig padling i bl.a Simskardelva. Se mer på denne facebooksiden: https://www.facebook.com/northnorwaykayak/?fref=ts

Bilder og videoer fra festivalen, samt deltakernes egne fortellinger videre i padlemiljøet, vil bidra til en flott markedsføring av vår region, og forhåpentligvis føre til verdiskaping for våre lokale næringsaktører. Og ikke minst mange trivelige bekjentskaper og masse liv i og langs våre vassdrag.

 


Les også

Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de […]

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]