Naboer på visningstur

7. – 8. juni var representanter for 8 turistbedrifter i Tärnaby/Hemavan på besøk i Vefsna-regionen for å bli kjent med våre tilbud og bedrifter. Dette er et ledd i økt samarbeid innen reiseliv over grensen og utviklingen av vår region som et reisemål. Lotte Nygård-Forsmo (prosjektmedarbeider) hadde satt sammen programmet i lag med aktørene i bedriftsnettverket og GNU`s Ellen Schjølberg. Ellen var guide for våre gjester disse to dagene, med god hjelp fra Helgeland museums lokalavdelinger.

Første dag gikk turen innom Furuheim gård og Strandli gård, med overnatting på Fru Haugans. Neste dag omvisning i Sjøgata, besøk på NANO, lunsj på Laksfors, omvisning på Grane bygdetun og avslutning på Sæterstad gård. Svenskene kalte dette en matreise, og hadde særlig interesse for matkulturen og våre produkter. De ønsker å tilby opplevelser i vår region til sine gjester, og hadde på forhånd forholdsvis lite kunnskap om vårt område.

Et meget vellykket og lærerikt opplegg, der mange kontakter har blitt opprettet og nye muligheter har blitt kartlagt.


Les også

Månedens bedrift

Utpå Neset ble startet som et ansvarlig selskap av Margrethe Jønsson og Terje Bjørhusdal ved nyttår 2016. Da hadde de […]

Etablererutvikling i Nordland

Nordland trenger flere nye bedrifter. Det er bakgrunnen for at fem utviklingsselskap i Nordland samarbeider om å arrangere det nettbaserte […]